Plommon direkt från trädgården
Det finns nog inget mer avslappnande än att stå i trädgården och plocka frukt direkt från trädet. Det är verkligen en speciell och fantastisk känsla att plocka in ätbar frukt i mängder! Frukt som kan ätas under tiden man plockar. Just det här med att ha tillgång och möjlighet känns så exklusivt, och inte minst vetskapen om att ha något att se fram emot när sensommaren träder fram och hösten tar sin början.

Jag var hemma hos pappa den här helgen som har ett plommonträd i sin trädgård som är helt full av plommon! Det var plommon överallt, bredvid mig, på marken och ovanför mig. Så fort vinden gav en liten vindpust så ramlade ner ett gäng av plommon. Jag plockar de som är på marken samt de som är enkla att ta loss, som nästan faller av sig själva. Då känns det som man tar plommon som är helt klara.

Jag plockade på mig ordentligt med plommon och dagen efter så låg det lika många plommon på backen igen. På 2 kilo ska jag göra sylt/marmelad. Har hittat ett riktigt bra recept och införskaffat mig alla ingredienser. Det jag saknar är dock en mortel men det kanske går att lösa ändå. Nästa år ska jag försöka vara mer beredd och plocka ännu mer – göra ännu mer sylt, marmelad samt frysa in plommon som kan användas senare.
